• icon
 • icon17510 Владичин Хан, Ђуре Јакшића Б.Б.
 • iconossavahan@gmail.com
icon
+381 64 9999111
+381 17 474 732

Вести

„Светосавсци“ продавали колаче за помоћ угроженима


Акција хуманитарне продаје колача у организацији Ученичког парламента ОШ „Свети Сава“ у Владичином Хану данас је приређена у центру Владичиног Хана. Ученици те школе, како нам је рекла наставница, Маја Додић, сами су припремили и понудили својим суграђанима слаткише, како би обезбедили новчану помоћ за угрожене. Поред грађана, који су колаче могли да купе по „цени срца“, овај догађај подржао је и велики број наставника школе „Свети Сава“.

Акција је организована у склопу обележавања Дечје недеље која ове године носи слоган „Шта деци треба да расту до неба“. Оно што је најважније је, да поред пропагирања права деце, наши најмлађи схватају да имају и обавезе – да буду добри људи и да помажу онима којима је то потребно.ОШ „Свети Сава“ освојила два прва места у певању традиционалне песме на републичком нивоу


На такмичењу у певању традиционалне песме, које је било одржано онлајн 30.5.2022, Основна школа "Свети Сава" постигла је фантастичне резултате. У другој категорији такмичиле су се Јована Илић и Сара Младеновић освојивши прво место са максималним бројем поена (100/100), песмом "Пипиревка".
У трећој категорији такмичиле су се Наталија Костадиновић, Сунчица Станковић, Лена Станковић, Сара Новковић, Елена Недељковић и Ива Николић, такође освојивши максималан број поена песмом "Маријо, ћеро мори". Обе групе су добиле и ЛАУРЕАТЕ за највећи број поена.
Наставник музичке културе који је и припремао ученице за такмичење, Милан Симоновић добио је и похвалу за изузетан педагошки рад.У НАШОЈ ШКОЛИ ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН РОМА


У основној школи "Свети Сава" у Владичином Хану обележен је светски Дан Рома. За ту прилику ученици и наставници школе припремили су и извели пригодан културно уметнички програм, где се је представио хор и дувачки оркестар школе са традиционалном ромском и српском музиком. Поред тога у холу школе постављена је изложба на тему: Традиционална обележја Рома нашег краја. На часовима редовне наставе говорило се је о историји, култури Рома и суживоту.НОВИ ПРОЈЕКАТ УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА


Филм о проблемима у школи као део акције нашег Ученичког парламента у оквиру пројекта "Образовање за права детета". Сценарио прилагодила и написала наша колегиница Оливера Костић. Колега Милан Симоновић се побринуо за адекватну музику, а колегиница Ивана Ташић за превод који нам је био потребан. Реализовала Маја Додић Ђорђевић! Хвала свима на дивној сарадњи.

Једно велико БРАВО за нашу децу!МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА - Дан розих мајци

У нашој школи је од 22.2. до 26.2. 2021. обележена недеља борбе против насиља различитим активностима. Ученици су цртали и писали поруке о дружењу, толеранцији на розе мајцама, извођењем игроказа, украшавањем паноа...ПРОГРАМ


 • ПОНЕДЕЉАК 22.02.2021.

  Упознавање ученика са причом о Дану розих маијца и са значајем обележавања Међународног дана борбе против вршњачког насиља (задужене особе: одељењске старешине свих разреда и стручна служба); • УТОРАК 23.02.2021.

  Израда паноа о толеранцији (учитељи другог разреда: Маја Додић-Ђорђевић, Слободанка Николић);


News

 • СРЕДА 24.02.2021.

  Форум театар (сценарио изводе ученици седмог и осмог разреда; задужене особе: Костић Оливера, наставник српског језика; Катарина Димитријевић, наставница грађанског васпитања; стручна служба; ученички парламент) Слушање дечје музике преко разгласа за време одмора;


 • ЧЕТВРТАК 25.02.2021.

  Писање афирмативних порука и цртањео дружењу, толеранцији. . . .на розе мајицама од папира (поруке пишу ученици од првог до четвртог разреда; задужене особе учитељи од првог до четвртог разреда) и прављење изложбе од порука у холу школе;


 • ПЕТАК 26.02.2021.

  Израда великог паноа за хол школе „ОВЕ БОЈЕ МОЈУ ШКОЛУ БОЈЕ“ који инспирише ученике на дружење, фер понашање, толеранцију и ненасилно решавање сукоба, прихватање различитости. . . (ученички парламент, стручна служба); Слушање дечје музике на часовима музичке културе иликовна илустрација музичког доживљаја (ученици петог и шестог разреда; задужена наставница музичке културе).Координатори обележавања Међународног дана „Розих мајци“
Горица Ковачевић, педагог школе
Анђелија Николић, социологОрганизација рада основних и средњих школа до краја првог полугодишта


Министарство просвете, науке и технолошког развоја проследило је посредством школских управа свим школама у Србији додатна детаљна упутства за организацију рада основних и средњих школа до краја првог полугодишта.

Упутства су донета на основу препорука Кризног штаб за сузбијање заразне болести Kovid-19 и Уредбе о Допуни уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Kovid-19, којом се прописују нове мере за организацију рада основних и средњих школа и измена школског календара за школску 2020/2021. годину.

Према наведеној Уредби у периоду од 30. новембра до 18. децембра 2020. године, само ће учениници првог циклуса основне школе похађати наставу у школама, док ће остали наставу похађати на даљину.

Према измењеном калнедару образовно-васпитног рада зимски распуст траје од 21. децембра 2020. године до 15. јануара 2021. године, а први дан другог полугодишта је 18. јануар 2021 године.

Министарство и школске управе на располагању су директорима школа за сва додатна објашњења и подршку.

Министарство захваљује запосленима у установама образовања и васпитања на посвећеном деловању и одговорном поступању којим обезбеђују успешно остваривање образовно-васпитног рада и укупног рада школа, као и на дисциплини, поштовању и спровођењу свих епидемиолошких мера које чине да школе буду сигурно и безбедно место за ученике и запослене.

Преузмите упутство:Наша школа у очима ТВ Врање


18. новембра 2020. просторије наше школе посетила је екипа ТВ Врање и са директором Драганом Димитријевићем разговарала о актуелној епидемилошкој ситуацији, начину рада, мерама које се примењују у школи.