• icon
 • icon17510 Владичин Хан, Ђуре Јакшића Б.Б.
 • iconossavahan@gmail.com
icon
+381 64 9999111
+381 17 474 732

Вести

МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА - Дан розих мајци

У нашој школи је од 22.2. до 26.2. 2021. обележена недеља борбе против насиља различитим активностима. Ученици су цртали и писали поруке о дружењу, толеранцији на розе мајцама, извођењем игроказа, украшавањем паноа...ПРОГРАМ


 • ПОНЕДЕЉАК 22.02.2021.

  Упознавање ученика са причом о Дану розих маијца и са значајем обележавања Међународног дана борбе против вршњачког насиља (задужене особе: одељењске старешине свих разреда и стручна служба); • УТОРАК 23.02.2021.

  Израда паноа о толеранцији (учитељи другог разреда: Маја Додић-Ђорђевић, Слободанка Николић);


News

 • СРЕДА 24.02.2021.

  Форум театар (сценарио изводе ученици седмог и осмог разреда; задужене особе: Костић Оливера, наставник српског језика; Катарина Димитријевић, наставница грађанског васпитања; стручна служба; ученички парламент) Слушање дечје музике преко разгласа за време одмора;


 • ЧЕТВРТАК 25.02.2021.

  Писање афирмативних порука и цртањео дружењу, толеранцији. . . .на розе мајицама од папира (поруке пишу ученици од првог до четвртог разреда; задужене особе учитељи од првог до четвртог разреда) и прављење изложбе од порука у холу школе;


 • ПЕТАК 26.02.2021.

  Израда великог паноа за хол школе „ОВЕ БОЈЕ МОЈУ ШКОЛУ БОЈЕ“ који инспирише ученике на дружење, фер понашање, толеранцију и ненасилно решавање сукоба, прихватање различитости. . . (ученички парламент, стручна служба); Слушање дечје музике на часовима музичке културе иликовна илустрација музичког доживљаја (ученици петог и шестог разреда; задужена наставница музичке културе).Координатори обележавања Међународног дана „Розих мајци“
Горица Ковачевић, педагог школе
Анђелија Николић, социологОрганизација рада основних и средњих школа до краја првог полугодишта


Министарство просвете, науке и технолошког развоја проследило је посредством школских управа свим школама у Србији додатна детаљна упутства за организацију рада основних и средњих школа до краја првог полугодишта.

Упутства су донета на основу препорука Кризног штаб за сузбијање заразне болести Kovid-19 и Уредбе о Допуни уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Kovid-19, којом се прописују нове мере за организацију рада основних и средњих школа и измена школског календара за школску 2020/2021. годину.

Према наведеној Уредби у периоду од 30. новембра до 18. децембра 2020. године, само ће учениници првог циклуса основне школе похађати наставу у школама, док ће остали наставу похађати на даљину.

Према измењеном калнедару образовно-васпитног рада зимски распуст траје од 21. децембра 2020. године до 15. јануара 2021. године, а први дан другог полугодишта је 18. јануар 2021 године.

Министарство и школске управе на располагању су директорима школа за сва додатна објашњења и подршку.

Министарство захваљује запосленима у установама образовања и васпитања на посвећеном деловању и одговорном поступању којим обезбеђују успешно остваривање образовно-васпитног рада и укупног рада школа, као и на дисциплини, поштовању и спровођењу свих епидемиолошких мера које чине да школе буду сигурно и безбедно место за ученике и запослене.

Преузмите упутство:Наша школа у очима ТВ Врање


18. новембра 2020. просторије наше школе посетила је екипа ТВ Врање и са директором Драганом Димитријевићем разговарала о актуелној епидемилошкој ситуацији, начину рада, мерама које се примењују у школи.