ТРИОЛИЦА – Ново такмичење ученика ОШ

У Основној школи „Свети Сава“ у Владичином Хану одржано је ново музичко такмичење – по први пут – ученика основних школа са подручја Општине Владичин Хан, под називом „Триолица„. На такмичењу 03. 04. 2024. године присуствовали су ученици ОШ „Вук Караџић“ из Стубла и и ученици наше школе. ТРИОЛИЦА је настала на иницијативу наставника Музичке културе основних школа са територије Републике Србије. За представника југа Србије изабрали су професора Милана Симоновића.

Такмичење се одржава први пут, а након општинског такмичења уследиће и такмичење на Окружном нивоу и на крају најбоље пласирани учествоваће на Републичком такмичењу.

Ученици су се такмичили у хорском, соло певању и дуету.

Ученици наше школе на овом такмичењу освојили су сијасет награда и пласирали се за Окружни ниво, Јована Илић и Наталија Костадиновић прво место – дует; Магдалена Тасић, Викторија Златановић и Нина Стојановић деле прво место у соло певању. Хор наше школе остварио је изузетан резултат освојивши 99 поена.

Сви ученици ће узети учешће на Окружном такмичењу које ће бити одржано 10. 4. 2024. године у ОШ „Свети Сава“ у Владичином Хану.